Du kan trygt tage din hund med på ferie

Tag din hund med men husk et flåt og loppehalsbånd.

Når du står og skal på ferie, så er der mange ting, du skal forberede dig på inden afgang. Og hvis du har en hund, så er der endnu flere ting, du skal gøre dig klart. Især hvis du gerne vil have den med på rejsen. For der findes, ligesom i Danmark, mange forskellige sygdomme, som din hund kan blive ramt af på ferien. Men hvis du tager dine forholdsregler hjemmefra, så er der ikke noget i vejen for, at din bedste ven kan tage med dig.

Simple metoder til at holde hunden rask

Det er faktisk overhovedet heller ikke svært at holde hunden fra alverdens sygdomme. Du kan i hvert fald gøre nogle få og simple ting, som kan hjælpe din hund til at få den bedst mulige ferie sammen med dig. Til at begynde med så skal du sætte dig ind i, hvilke mulige sygdomme der kan være i det pågældende land, som i skal til. Når du først ved, hvilke farer der er, så er det også meget nemmere at forberede sig på dem – og dermed undgå dem.

I de fleste lande er der risiko for, at din hund kan blive bidt eller stukket af alle mulige forskellige insekter. Det kan for eksempel være myg, sandfluer og flåter. Men hvis du har forberedt dig godt inden I tog afsted, så behøver det slet ikke at være din hund til gene. Du kan nemlig få nogle dråber, som kan afvise diverse insekter. Derudover virker de også mod flåter. For den rette virkning, skal disse dråber anvendes hver 2.-4. uge, afhængigt af hvad det er for nogle skadedyr, du vil forebygge mod. Du kan også få et halsbånd til din hund som virker mod flåter og lopper. Fordelen ved et flåt- og loppehalsbånd er, at det holder i over et halvt år. Det virker dog ikke mod myg og sandfluer.

Noget andet, din hund kan få, når i er ude at rejse, er orm. Det kan den på sin vis også få i Danmark, men man kan aldrig vide, hvad der for eksempel er i drikkevandet i det pågældende land, man rejser i. Det kan du undgå ved at give hunden ormepiller.

Inden du tager ud at rejse, så kan det være en god idé at tage din bedste ven med til dyrelægen. Her vil lægen kunne give dig andre gode råd. Desuden kan hunden her få en vaccination mod eksempelvis rabies. Så en tur til lægen inden afrejse er en klar anbefaling.

Det behøver altså ikke at være farligt for din hund at tage med på ferie. Hvis I gør disse ting inden afrejse, vil den i hvert fald være godt dækket ind mod alverdens sygdomme.

Efterlad en kommentar

Your email address will not be published.


*